HAC 2 - How to install?

Computers and Software: post here if you have an issue, or just want to discuss.
User avatar
PÕQ~Technut
PÕQ Leader
PÕQ Leader
Posts: 19758
Joined: Tue Jul 29, 2008 3:14 pm
Location: Canada
Contact:

HAC 2 - How to install?

Unread postby PÕQ~Technut » Sat Oct 11, 2014 4:00 pm

HAC 2 is a handy utility for Halo PC and Halo CE (not available for Mac). A partial list of features includes:
  • automatic map downloading and installing
  • server bookmarking/favorites list
  • customizing your HUD and FOV
  • SJ and more
For more information about HAC 2 see the announcement or the official site (sometimes not available).

Here is a brief explanation of how to install HAC 2:

  1. Download the official HAC 2 package from HERE and save it.
  2. Right-click on your Halo startup icon (on the desktop or in your Start menu) and select "Open file location". You should see a "controls" folder there.
  3. Open the HAC 2 package, copy the "loader.dll" file and paste it into the Halo "controls" folder (you may be prompted to confirm).
  4. Do the same for each copy of Halo (eg. PC and CE)

And you're done. If you ever need to disable/uninstall HAC 2 then just delete the "loader.dll" file from the "controls" folder.

If you get any errors message when you start Halo after installing HAC 2 then check the HAC 2 troubleshooting page. Try to resolve the problem with the information there, but if you can't then you could ask about it in this thread.

EDIT: Thanks to PÕQ~Newbie for making an install video!
YouTube Video

Attachments
release.zip
This is a copy of HAC2 that you can download if the official site is down.
(95.05 KiB) Downloaded 45 times
Image
PÕQ~Technut | Mike
Clan Leader

The real problem is not
whether machines think
but whether men do.
- B.F.Skinner

Image
Image
Image
Hidden:

User avatar
PÕQ~Auron
PÕQ Leader
PÕQ Leader
Posts: 1956
Joined: Sat Aug 24, 2013 2:56 am
Location: Mexico
Contact:

Re: HAC 2 - How to install?

Unread postby PÕQ~Auron » Fri Oct 17, 2014 8:43 pm

Thanks Tech :D. :Check
Image
Image
Image
Image
Image
Image
[Image

Feel free to add me on Facebook: Antonio (Auron)

Image


Image


My PÕQ Achievements

Hidden:

User avatar
Krazy1
Registered User
Registered User
Posts: 5908
Joined: Thu Oct 18, 2012 6:31 am

Re: HAC 2 - How to install?

Unread postby Krazy1 » Sat Oct 18, 2014 11:51 am

HAC 2 is not compatible for MAC users and Open Sauce causes conflict with it also.
Rumours are carried by haters
Spread by fools
and
Accepted by idiots


Past - Sr. Administrator / Recruiter / Mentor / Game Manager

Hidden:

User avatar
PÕQ~Man Flu
PÕQ Member
PÕQ Member
Posts: 49
Joined: Sun Oct 19, 2014 5:36 am

Re: HAC 2 - How to install?

Unread postby PÕQ~Man Flu » Thu Oct 30, 2014 4:09 am

OK, here we go......

No problems running Combat evolved (PC) or Custom Edition (CE). Installed HAC2 into CE months ago, and no problems there at all. However:

Recently installed HAC2 into Combat Evolved. Copied the Loader.dll into the controls folder, then the game wouldn't start. Error message saying a fatal error in a map file(?) I deleted that map, then it stated fatal error in another map. I deleted the loader.dll, replaced the maps. Still fatal error, but with another file (I cant remember which).

Uninstall and reinstalled the game, re-booted my faithful laptop, all worked hunky dory. Reinstalled the Loader.dll

Game started fine, got to the home screen, with the massive halo and all the text, Campaign, multi player, settings etc, all blacked out, no text on the screen, just some crazy colours in the background.

http://social.xfire.com/videos/62e23d

Remove the Loader.dll again, and it still stays the same. Grrrrrrrrr

Anyone else had this? I'm running windows hate (8)

Man Flu
Image

User avatar
PÕQ~Technut
PÕQ Leader
PÕQ Leader
Posts: 19758
Joined: Tue Jul 29, 2008 3:14 pm
Location: Canada
Contact:

Re: HAC 2 - How to install?

Unread postby PÕQ~Technut » Thu Oct 30, 2014 10:48 pm

I've never seen that before... so colorful... I almost feel like putting the video on fullscreen repeat. :toocool:

I'm not sure how HAC 2 would be causing your Halo to think files are corrupt, but then I know very little about what HAC 2 changes in the Halo code. I've used HAC 2 on Win 8 and 8.1 with no issues so it might be something specific to your computer/graphics card or something.

I suggest you post your issue on the HAC 2 troubleshooting page
http://blog.haloanticheat.com/?page_id=54
and see if the HAC 2 author has any ideas. Or maybe someone else here has seen it before. Sorry I'm not more help on this one.
Image
PÕQ~Technut | Mike
Clan Leader

The real problem is not
whether machines think
but whether men do.
- B.F.Skinner

Image
Image
Image
Hidden:

Nk_Chick
Registered User
Registered User
Posts: 455
Joined: Fri Nov 08, 2013 7:25 pm

Re: HAC 2 - How to install?

Unread postby Nk_Chick » Fri Oct 31, 2014 5:46 pm

what does your install date on your bitmaps. Map file say?

Nk_Chick
Registered User
Registered User
Posts: 455
Joined: Fri Nov 08, 2013 7:25 pm

Re: HAC 2 - How to install?

Unread postby Nk_Chick » Fri Oct 31, 2014 5:50 pm

seeing how you did a fresh install the creation date for all the map file should be I believe September 2003 if not you have some corrupt files or a bad disc

User avatar
PÕQ~BURRITO
PÕQ Member
PÕQ Member
Posts: 54
Joined: Sun Aug 22, 2010 3:59 pm
Contact:

Re: HAC 2 - How to install?

Unread postby PÕQ~BURRITO » Wed Nov 05, 2014 2:39 pm

wow, this is cool, but will it add all the old maps that the clan is already running.... or just new additions?
Image

User avatar
Krazy1
Registered User
Registered User
Posts: 5908
Joined: Thu Oct 18, 2012 6:31 am

Re: HAC 2 - How to install?

Unread postby Krazy1 » Wed Nov 05, 2014 2:44 pm

It will not affect the current maps in your folder just download those you don't have as you join a server.
Rumours are carried by haters
Spread by fools
and
Accepted by idiots


Past - Sr. Administrator / Recruiter / Mentor / Game Manager

Hidden:

User avatar
Gangrelfuhrer
Registered User
Registered User
Posts: 18
Joined: Sun Oct 19, 2014 11:45 pm

Re: HAC 2 - How to install?

Unread postby Gangrelfuhrer » Mon Nov 10, 2014 11:51 am

PÕQ~Man Flu wrote:OK, here we go......

Remove the Loader.dll again, and it still stays the same. Grrrrrrrrr

Anyone else had this? I'm running windows hate (8)

Man Flu


Hi PÕQ~Man Flu

you should try this

Image


If you wanna try, here's the files i'm using for my game, i had some issues with the original Hac2 files before, but now i'm running it without any problem i hope it works 4u2:



NOTE:I read in some articles that the New Graphic Cards has some issues with Old Games specially Halo and Win8 versions.
Good luck

Image


Return to “Computers & Software”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron